Rok trajanja LED žarulje

DUGOTRAJNOST  

LED čipovi predstavljaju nove izazove na području vanjske i unutarnje rasvjete i svakim danom postaju sve napredniji.

Rok trajanja LED žarulje ovisi o nizu faktora (od vlage, temperature pa do nekih trećih kao što je usklađenost sa prirodom jer ne sadržava otrovne tvari  i smanjuje emisiju CO2), ali jedan od bitnih je kvaliteta LED čipa, pa uvijek biramo one najkvalitetnije.

Među kvalitetnijim LED čipovima  kojima su sva testiranja  zadovoljena, pa je  i trajanje LED žarulje  znatno duže: Cree, Epistar, te Cob.

Na slijedećoj slici se može vidjeti razlika između CREE čipa, Epistar čipa i  COB čipa:

 

Možda više nikada nećete morati zamijeniti žarulju.

LED rasvjeta je proizvedena kako bi trajala do 50 000 sati. Nevjerojatna dugotrajnost znak je da možda nikad nećemo morati zamijeniti tu istu žarulju.

Nova generacija žarulja!

Što znači dugovječnost žarulje od 50 000 sati? To znači 50 puta duže trajanje od klasične žarulje i 5 puta duže trajanje od prosječne fluorescentne žarulje (CFL). U stvarnosti, ako koristimo LED žarulju 6 sati svakog dana, trajat će čak 23 godine. To je 5 predsjedničkih izbora, vrijeme za preuređenje doma i proširenje cijele generacije prije nego zamijenimo novu žarulju.

Smanjujemo trošak održavanja i rada

Svi posjedujemo bar jednu žarulju koju je teško doseći i za koje trebamo ljestve kako bi ih zamijenili. Za vlasnika doma, 50 puta duži rok trajanja LED žarulje znači i 50 puta manju vjerojatnost padanja sa ljestava. Za vlasnika firme, to znači značajno smanjenje troškova održavanja i rada.

Smanjujemo gubitak energije

Proizvodnja  i korištenje LED rasvjete zahtjeva značajno manje energije nego kod klasičnih žarulja i fluorescentnih žarulja (CFL). Samim time gubitak energije je manji od 5%, dok se 95% energije iskorištava na svjetlost.

Sa  LED rasvjetnim tijelima, zamijeniti će te manje žarulja i prestati se brinuti o trovanju živom. Sva  LED rasvjetna tijela su bez žive i ostalih toksičnih materijala i na taj način ekološki prihvatljiva.

 

Slijedeća slika prikazuje dugotrajnost Cree LED žarulje:

 

S druge strane imamo grafikon koji prikazuje životni vijek LED rasvjetnog tijela u odnosu na ostale vrste osvjetljenja:

 

 

 

Share

Kako do nas?

Ne oklijevajte kontaktirati nas za sva pitanja i nedoumice

Mark 2 d.o.o. / Projekt KupiLED

Adresa: Trg hrvatske bratske zajednice 3,
21 000 Split, Croatia
OIB: 16827857930
Tel.: +385 21 481 200
E-mail: mario@kupiled.eu
E-mail: marko@kupiled.eu
E-mail: info@kupiled.eu
Posjetite našu web trgovinu kupiled.eu/store i pronađite nešto za sebe.

Preuzmi besplatnu E-knjigu "Vodič kroz LED rasvjetu"

Saznajte kako uštedjeti na energiji u Vašem domu, u rekordnom vremenu

Slažem se da se moji podaci pohrane, i povremeno koriste u svrhu slanja newslettera i drugih promo e-mailova. Razumijem da se na vlastiti zahtjev u svakom trenutku mogu ispisati s e-mail liste putem linka u svim našim promo e-mailovima, zatražiti pristup svojim podacima, te ih po želji urediti ili trajno ukloniti iz vaše baze podataka.*
Share
KupiLed.eu