fbpx

Kako odabrati pravu LED rasvjetu za poslovni prostor (1. dio)?

Bez obzira otvarate li ured ili trgovinu u već izgrađenom prostoru, obnavljate ili prenamjenjujete postojeći prostor, ili pak gradite od nule – ovo je idealna situacija da od samog početka stvari napravite kako treba, te za svoje poslovanje isplanirate uštede energije uz pomoć LED tehnologije. Druge naše članke s korisnim savjetima o odabiru LED rasvjete možete pročitati u našem blogu o LED tehnologijama.

Evo kako kvalitetno krenuti s učinkovitim planiranjem LED rasvjete.

Posavjetujte se sa stručnjacima za planiranje unutarnje rasvjete


Već u ranoj fazi potrage za energetski učinkovitom rasvjetom, predlažemo da se posavjetujete sa stručnjakom za LED rasvjetu (a možda i s dizajnerom interijera), posebno ako planiranje unutarnje rasvjete namjeravate izvesti od nule, i ako imate otvorene mogućnosti kad je riječ o realizaciji vaših želja i idea.

Stručnjaci za planiranje rasvjete mogu vam pomoći da shvatite i artikulirate što očekujete od rasvjete u svom budućem poslovnom prostoru, dati vam smjernice o tome koja će energetski učinkovita rasvjeta najbolje odgovarati vašem poslu, te vam dati konkretne smjernice o onome što je moguće realizirati. A pritom možda dobijete i poneki savjet o mogućnostima sufinanciranja vašeg projekta od strane različitih fondova za zaštitu okoliša i uštedu energije.

Potreban vam je savjet oko planiranja LED rasvjete?

Ukoliko su vam potrebni savjeti kod planiranja rasvjete, možete nas kontaktirajte putem e-mail adrese prodaja@kupiled.eu ili broja telefona +385 21 481 200 – svojim iskustvom i znanjem vam rado stojimo na raspolaganju.

LED rasvjeta u poslovnim prostorima

Procjena mogućnosti


Ako ste angažirali stručnjaka za planiranje LED rasvjete, on će procijeniti postojeće, ali i moguće stanje:

  • Ako poslovni prostor otvarate na već izgrađenoj lokaciji, bit će potrebno proučiti trenutni plan rasvjete, kako biste saznali gdje se nalaze instalacije i električne utičnice, te u skladu s tim zaključiti što je uopće moguće da bi se isplanirala rasvjeta kakvu želite.
  • Ako izgrađujete poslovni prostor imat ćete više slobode i kontrole nad vrstom i položajem rasvjetnih tijela koje namjeravate odabrati. Stručnjak za planiranje rasvjete vam u ovom slučaju može biti od velike pomoći, jer su velike šanse da će bez puno ograničenja moći implementirati ono što ste zamislili.

Započnite tako što ćete pogledati LED žarulje i isprobati nekoliko modela. Mnogi od vas već imaju predstavu o tome kako rasvjeta u njihovim poslovnim prostorima treba izgledati, pa samim time i koje LED žarulje su im najprihvatljivije. Potrebe vezane za rasvjetu ovise o vrsti poslovnog prostora, zadacima koje će obavljati vaši zaposlenici, ali i vašim kupcima i klijentima. 

Za početak možemo izdvojiti 3 glavne vrste rasvjete:


Ambijentalna rasvjeta – pruža standardnu razinu osvjetljenja u prostoriji – dovoljno jaku da se osobe koje u prostoru borave mogu učinkovito kretati.

  • 5W LED WALL LIGHT 3000K - WHITE BODY MODERN DESIGN
    5W LED WALL LIGHT 3000K – WHITE BODY MODERN DESIGN
    51,76 
  • 9W LED WALL LIGHT 3000K, IP20 WHITE BODY
    9W LED WALL LIGHT 3000K, IP20 WHITE BODY
    53,09 
  • LED TRAKA 10W - 60 LED ČIPOVA, IP65 (5m u roli)
    LED TRAKA 10W – 60 LED ČIPOVA, IP65 (5m u roli)
    16,59 

Radna rasvjeta – svjetlija, koncentriranija razina osvjetljenja koja se lako može prilagoditi i usmjeravati tako da zaposlenici mogu izvršavati konkretne zadatke bez naprezanja očiju. Moderna uredska rasvjeta zahtijeva svijetlu, hladnu rasvjetu na stolovima i drugim pozicijama na kojima se odrađuju različiti zadaci. Uz rasvjetna tijela koja su podesiva i na kojima su žarulje usmjerene, moguće je kontrolirati smjer svjetlosti, te na taj način olakšavate svojim zaposlenicima obavljanje zadataka i osiguravate da ostanu usredotočeni. Dodatna pogodnost jesu potenciometri za reguliranje svjetla, koji omogućavaju prigušivanje i pojačavanje svjetlosti – ovisno o potrebama i situacijama.

  • LED Panel 36W 60*60cm A++, 4000K
    LED Panel 36W 60*60cm A++, 4000K
    46,45 
  • 30W LED COB DOWNLIGHT ROUND A++ 120Lm/W, 3000K, 4500K, 6000K
    30W LED COB DOWNLIGHT ROUND A++ 120Lm/W, 3000K, 4500K, 6000K
    45,13 

Naglašena rasvjeta – fokusirano svjetlo idealno za isticanje određenih detalja u samom poslovnom prostoru i izlozima.

Da bi vaš prostor bio estetski privlačan, ali istodobno i udoban za rad, funkcionalan i dobro osvijetljen, predlažemo da sve 3 vrste rasvjete budu zastupljene u njemu. 

U sljedećem članku ćemo iznijeti nekoliko konkretnih savjeta o tome kako odabrati rasvjetna tijela ovisno o vrsti poslovnog prostora – u uredima, restoranima, trgovinama i skladištima.

U ovom videu vas čeka nekoliko savjeta o tome kako jednostavno i brzo zamijeniti standardnu neonsku s LED rasvjetom.


Imate pitanja o LED rasvjeti?

Kontaktirajte nas putem e-mail adrese prodaja@kupiled.eu ili broja telefona +385 21 481 200, ili jednostavno navratite u naš prodajni salon LED rasvjete u Splitu. Upute za dolazak u naš salon rasvjete pronađite klikom ovdje.

Izvori: www.thelightbulb.co.uk

KupiLed.eu dućan


Trg hrvatske bratske zajednice 3
21 000 Split, Hrvatska
Tel.: +385 21 481 200
FAX: +385 21 481 201

E-mail: prodaja@kupiled.eu
Web: kupiled.eu

Radno vrijeme: svakim radnim danom 8-16, Sri. od 8-19h

Besplatna dostava za narudžbe preko 65€ (2-3 radna dana)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Kupiled.eu web shop - LED rasvjeta
Odaberite podatke za usporedbu.
  • Fotografija
  • Šifra
  • Ocjena
  • Cijena
  • Zalihe
  • Raspoloživost
  • U košaricu
  • Kratki opis
  • Detaljni opis
  • Težina
  • Dimenzije
  • Dodatne informacije
  • Atributi
  • Dodatni atributi
  • Dodatna polja
Click outside to hide the comparison bar
Usporedite