fbpx

Kako odabrati pravu LED rasvjetu za poslovni prostor (2. dio)?

Prošloga tjedna smo objavili uvodni članak o odabiru LED rasvjete u poslovnim prostorima, a u ovom članku želimo otići korak dalje i dati vam preporuke ovisno o vrsti poslovnog prostora u kojem je potrebno isplanirati rasvjetu.

LED rasvjeta u uredima


Naravno da urede mogu i trebaju krasiti moderna rasvjetna tijela, no kod odabira LED rasvjete za ovaj tip poslovnih prostora fokus bi trebao biti najviše na osiguravanju ujednačene razine općenite rasvjete u cijelom prostoru, kao i na dobrom osvjetljenju zadataka.

Predlažemo dovoljno svijetlu rasvjetu, tako da se zaposlenici mogu jednostavno kretati i obavljati zadatke. Rasvjeta koja imitira dnevno svjetlo pomoći će da se vaši zaposlenici osjećaju odmornije, da manje naprežu oči i ostanu fokusirani.

Broj lumena potrebnih za svaku LED žarulju ili LED panel ovisit će o veličini prostora i broju rasvjetnih tijela, stoga se o ovom pitanju posavjetujte sa svojim stručnjakom za rasvjetu. Svjetliju, fokusiraniju rasvjetu treba prepustiti namjenskim stolnim lampama – u tom smislu predlažemo otprilike 700-1.300 lumena.

LED rasvjeta u restoranima


Vrlo topla rasvjeta podsjeća na svjetlost svijeća, pružajući ugodan i prijateljski ambijent u bilo kojem prostoru, te stvarajući opuštajuće okruženje za vaše zaposlenike i goste. 

Jačina rasvjete koju ćete isplanirati u vašem restoranu ovisi o vrsti hrane koju poslužujete, identitetu robne marke vašeg restorana, ali i području koje osvjetljavate. U kuhinjama se radije odlučite za jaku rasvjetu koja će vašim zaposlenicima pomoći da jasno vide i ostanu fokusirani, a jaku rasvjetu možete odabrati i za osvjetljenje zadataka na radnim stanicama (šankovima, blagajnama i sl.). 

U blagovaonskom dijelu vašeg restorana predlažemo prigušeno osvjetljenje idealno za razgovor vaših gostiju, koje stvara ugodnu intimnu atmosferu.

Da biste imali mogućnosti prilagođene rasvjete (jače i prigušenije), predlažemo  potenciometre za reguliranje svjetala (prekidače za prigušivanje), a koji će vam omogućiti prilagodbu ovisno o periodu dana i prigodi.

LED rasvjeta u trgovinama


Razina svjetla koja vam je potrebna ovisi o proizvodu ili usluzi koju nudite, te robnoj marki vaše trgovine. Ako ste (budući) vlasnik trgovine, vaš je cilj postići ravnotežu između privlačnog ambijenta za kupce koji odgovara estetici robne marke i odgovarajućeg radnog okruženja za zaposlenike. 

U nekom kutku vaše trgovine vjerojatno ćete htjeti toplu, laskavu rasvjetu kako biste potakli pozitivne osjećaje vaših kupaca. S druge strane, logično je da ćete trebati jaču rasvjetu u područjima u kojima vaši zaposlenici trebaju imati izoštren fokus – poput blagajni, dok ćete u ostalim dijelovima trgovine vjerojatno imati priliku za širim izborom:

  • Neka istraživanja kažu da prigušenije svjetlo potiče kupce da budu popustljiviji u odlukama, pa ovakvu rasvjetu često nalazimo u onim dijelovima trgovina gdje se prodaju proizvodi koji inače nisu prvi izbor kupaca, ili im nisu nužno potrebni.
  • U bolje osvijetljenom okruženju kupci će vjerojatnije donositi odgovornije odluke. Takva rasvjeta je savršena za trgovine koje prodaju ono što kupcima zaista treba, tipa u prehrambenim maloprodajnim objektima.

LED rasvjeta u skladištima


Kod planiranja rasvjete za skladište, jedan od glavnih ciljeva treba biti sigurnost. LED žarulje s dnevnim svjetlom pomoći će uposlenicima da budu budni i energični tijekom njihove smjene.

Rasvjeta koja ne baca sjene i omogućava kvalitetno osvjetljenje zadataka, uz visoku razinu vidljivosti, je naša preporuka za sve vrste skladišta – neovisno o njihovim veličinama.

Svakako predlažemo da i ovdje razmislite o potenciometrima za reguliranje svjetala – u slučaju da određeni dijelovi skladišta ne moraju nužno u svakom trenutku biti osvijetljeni najjačim svjetlima.

Pogledajte neke od naših projekata planiranja i ugradnje LED rasvjete u poslovne prostore:



Imate pitanja o LED rasvjeti?

Kontaktirajte nas putem e-mail adrese prodaja@kupiled.eu ili broja telefona +385 21 481 200, ili jednostavno navratite u naš prodajni salon LED rasvjete u Splitu. Upute za dolazak u naš salon rasvjete pronađite klikom ovdje.

Izvori: www.thelightbulb.co.uk

KupiLed.eu dućan


Trg hrvatske bratske zajednice 3
21 000 Split, Hrvatska
Tel.: +385 21 481 200
FAX: +385 21 481 201

E-mail: prodaja@kupiled.eu
Web: kupiled.eu

Radno vrijeme: svakim radnim danom 8-16, Sri. od 8-19h

Besplatna dostava za narudžbe preko 65€ (2-3 radna dana)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Kupiled.eu web shop - LED rasvjeta
Odaberite podatke za usporedbu.
  • Fotografija
  • Šifra
  • Ocjena
  • Cijena
  • Zalihe
  • Raspoloživost
  • U košaricu
  • Kratki opis
  • Detaljni opis
  • Težina
  • Dimenzije
  • Dodatne informacije
Click outside to hide the comparison bar
Usporedite