fbpx

LED panel ili LED plafonjera – što odabrati?

Možda ste se upravo preselili u novi stan ili ured, ili ste pak jednostavno poželjeli osvježiti svoje prostorije nekim novim dodacima i korisnim tehnologijama, a ujedno razmišljate i kako uštedjeti nešto novca na električnoj energiji… 


Pogledajte neke od naših najučinkovitijih LED rasvjetnih tijela s kojima vas čeka ušteda -20% uz kupon kod led20:


Pogledajte sve proizvode na kojima štedite -20% s kupon kodom led20kliknite ovdje!

LED vam može biti idealan suborac u tim novim avanturama – on vam nudi velik izbor modernih rasvjetnih tijela, pomoću kojih možete svakoj prostoriji, neovisno o tome da li je ona namijenjena za rad ili uživanje (ili oboje), udahnuti posebnu čar.

LED paneli i LED plafonjere

Ako ne želite previše eksperimentirati, već igrati na sigurno – oku ugodno, i ujedno učinkovito, vjerojatno će vam na pamet pasti dobra stara stropna rasvjeta.

No, LED stropna rasvjeta nipošto nije stara – ona je moderna, praktična, ekonomična i ujedno izgleda fenomenalno. Kada govorimo o stropnoj rasvjeti, najčešće pomišljamo na plafonjere i panele, eventualno ugradna rasvjetna tijela kao što su downlights, čiji je smisao biti što manje uočljiva, ne zauzimati dodatni prostor, i ujedno biti totalno cool.

O ugradnoj rasvjeti ćemo nekom drugom prilikom, a sada bismo se htjeli fokusirati na nadgradne – LED panele i LED plafonjere.


Koja je razlika između nadgradnih LED panela i LED plafonjera?


Zapravo je najveća razlika u tome što su LED paneli poprilično “obični” (najčešće okrugli i pravokutni), bez ikakvih ukrasa. Oni mogu biti različitih dimenzija (od malih npr. 8x6cm, pa do većih dimenzija, kao što su 60x60cm ili 120x30cm), različite boje svjetla (najčešće 3000K, 4500K i 6000K), snage uglavnom od 3 do 24W.

LED plafonjere su s druge strane sve nadgradne lampe, različitih oblika, dimenzija i ukrasa na sebi.

LED panele i LED plafonjere ćemo danas pronaći s nizom tehnoloških dodataka, kao što je mogućnost regulacije daljinskim upravljačem, ili putem mobilne aplikacije, a nisu više rijetkost ni plafonjere s ugrađenim senzorom pokreta.

Koju god vrstu LED stropne rasvjete da birate, nećete pogriješiti, jer ona će vam donijeti učinkovitost i dugotrajnost. Ravnomjerno raspoređuju svjetlost po prostoriji, stvarajući vrlo ugodnu i privlačnu atmosferu – i to je jedan od njezinih glavnih aduta. 

LED plafonjere i paneli su uglavnom izrađeni od plastike i aluminija, i to su materijali koji imaju dugačak vijek trajanja bez bilo kakvog održavanja. 

No, to su samo neke od prednosti ovih rasvjetnih tijela. Ako ste uvjereni da su oni zaista pravi izbor za vas, ostaje još odlučiti da li odabrati LED panel ili pak LED plafonjeru “klasičnijeg” izgleda.


LED plafonjera ili LED panel – što odabrati?


Kod rješenja ove dileme mogu vam pomoći sljedeća pitanja: Za koju prostoriju kupujete rasvjetno tijelo? Da li želite jednostavan (flat) dizajn, ili ipak nešto dekorativnije?

LED paneli su idealni za urede, radionice, škole, sveučilišta, bolnice i sva ona mjesta gdje je potrebna jaka radna rasvjeta. No, LED panele sve češće pronalazimo i u domovima, u prostorijama u koje želimo postaviti nenametljiva rasvjetna tijela, a koja ipak proizvode jaku rasvjetu (hodnici, garaže, radne sobe i sl.). Možda vam ovo objašnjenje nije dalo jasan smjer, pa ćemo probati odgovoriti kraće: LED panel birajte ako prvenstveno želite postići dobru rasvjetu, LED plafonjeru ako želite da rasvjetno tijelo pridonese ambijentu i na suptilan način dekorira vaše prostorije.

Također, realne su šanse da određenim LED panelima nećete niti moći pronaći alternativu u LED plafonjerama, pogotovo ako su vam potrebne izrazito jaka rasvjetna tijela. LED plafonjere uglavnom dolaze u manjim dimenzijama, što s LED panelima nije slučaj. To ujedno znači da svjetlo koje može proizvesti LED panel velikih dimenzija, teško možete nadomjestiti jednom (bilo kakvom) plafonjerom. Npr. jedan od naših modela LED panela velikih dimenzija (60x60cm) ima jačinu svjetla 5400lm, a što ga čini izvrsnim rasvjetnim tijelom za radne prostorije – kojem teško možemo ponuditi alternativu u vidu plafonjere.

No, za koju god vrstu stropne rasvjete se odlučili, i unatoč početnoj sumnjičavosti koja vas je možda pratila, ulaganje u LED rasvjetu će vam se isplatiti. LED izvori svjetlosti zapravo su nešto skuplji od konvencionalnih svjetiljki sa žarnom niti, ali možete biti sigurni da će se takvo ulaganje prilično brzo isplatiti i vidno se odraziti na vašem mjesečnom računu za struju. 


Video u nastavku pokazuje kako samostalno instalirati LED panel



Imate pitanja o LED rasvjeti?

Kontaktirajte nas putem e-mail adrese prodaja@kupiled.eu ili broja telefona +385 21 481 200, ili jednostavno navratite u naš prodajni salon LED rasvjete u Splitu. Upute za dolazak u naš salon rasvjete pronađite klikom ovdje.

Izvor slike: Pietro Taucher od Pixabay

KupiLed.eu dućan


Trg hrvatske bratske zajednice 3
21 000 Split, Hrvatska
Tel.: +385 21 481 200
FAX: +385 21 481 201

E-mail: prodaja@kupiled.eu
Web: kupiled.eu

Radno vrijeme: svakim radnim danom 8-16, Sri. od 8-19h

Besplatna dostava za narudžbe preko 65€ (2-3 radna dana)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Kupiled.eu web shop - LED rasvjeta
Odaberite podatke za usporedbu.
  • Fotografija
  • Šifra
  • Ocjena
  • Cijena
  • Zalihe
  • Raspoloživost
  • U košaricu
  • Kratki opis
  • Detaljni opis
  • Težina
  • Dimenzije
  • Dodatne informacije
Click outside to hide the comparison bar
Usporedite