fbpx

Do savršene kupaonice uz pravu LED rasvjetu

Kvalitetno svjetlo neophodno je za optimalnu jutarnju rutinu u kupaonici: aktivnosti poput brijanja, šminkanja ili čupanja obrva trebaju dobro osvjetljenje ogledala. I nije važna samo jačina svjetla, već i njegova boja – a to je nešto što se kod kupovine LED rasvjete često zanemaruje.

LED rasvjeta u kupaonicama

Evo nekoliko činjenica o LED rasvjeti u kupaonicama:

  • Za dovoljnu kvalitetu svjetlosti obratite pozornost na vrijednost CRI od najmanje 80-89 RA.
  • Postavite svjetlo iznad ili s obje strane ogledala kako biste izbjegli sjene.
  • Svjetlo boje 3.300 do 5.300 K idealno je za brijanje ili šminkanje.
  • Jačina svjetla iznad ili pokraj ogledala treba biti 300-400 lx.
  • Svjetlo u blizini umivaonika mora biti otporno na prskanje (IP44).

Gdje trebam postaviti lampu na ogledalo?


Ujednačeno svjetlo bez odsjaja važno je za osvjetljavanje kupaonskog ogledala ili ormarića s ogledalom. To možete postići svjetiljkom koja je pričvršćena iznad ogledala ili s dvije lampe sa strane. Preporučljivo je osvjetljenje prilagoditi širini ili visini ogledala. Za najbolje rezultate prilagodite položaj svjetla vašoj visini: idealna pozicija svjetla iznad ogledala je oko 10 cm iznad vaše kose. Ako koristite dvije svjetiljke sa strane, njihova pozicija bi trebala biti u visini vaših očiju.


Evo nekoliko preporuka za LED rasvjetu za kupaonice koju možete kupiti u našoj web trgovini:


LED rasvjeta u kupaonicama

Koja je boja svjetla prikladna za moje ogledalo u kupaonici?


Boja svjetla između 3.300 i 5.300 kelvina idealna je za jutarnje brijanje, šminkanje i čupanje obrva. Ako želite uživati ​​u opuštenom svjetlu tijekom večernje kupke, to će vam omogućiti toplo bijela boja i više crvenih komponenti na svjetlu. Kako bi se kombinirala oba zahtjeva, preporučamo dimabilne žarulje s kojima je moguće regulirati jačinu i boju svjetlosti.


Koliko bi trebalo biti jako svjetlo ogledala u kupaonici?


Svjetlina žarulje mjeri se u jedinici za svjetlosni tok – u lumenima (lm), a koliko lumena treba vašem svjetlu uz ogledalo, u potpunosti ovisi o vašoj kupaonici. Je li to dnevna kupaonica sa svijetlim pločicama? U tom slučaju ne mora se raditi o jakom svjetlu, kao da je kupaonica bez prozora i s tamnim pločicama. Tamnija prostorija upija više svjetlosti i stoga mora biti intenzivnije osvijetljena. Pojedinačna osvijetljenost mjeri se u jedinici lux (lx), a ona će vam reći više o jačini svjetlosti rasvjetnog tijela.

Primjera radi, za nanošenje šminke ispred ogledala u kupaonici, žarulja s 300-400 lx naša je preporuka.


Koji se razred zaštite odnosi na moje ogledalo u kupaonici?


Budući da u kupaonici vlada visoka vlažnost zraka, preporuča se i određena klasa zaštite (IP). IP vrijednosti su različite za različita područja u kupaonici. Svjetla uz ogledala i ormariće su u pravilu instalirana iznad umivaonika i zato zahtijevaju klasu zaštite IP44. To ih čini otpornima na prskanje.


Kako mogu postaviti svjetlo uz ogledalo u svojoj kupaonici?


Postoje različite vrste svjetala koja se postavljaju uz ogledala, a koja zahtijevaju različite instalacije. Neka od njih se pričvršćuju vrlo jednostavno pomoću vakuma, druge je pak potrebno pričvrstiti vijcima. Ako nemate iskustva s električarskim radovima, možda je postavljanje najbolje prepustiti stručnoj osobi.


Prelazite na LED i stare žarulje u kupaonici želite zamijeniti LED žaruljama?


Nekoliko je važnih kriterija koje treba uzeti u obzir prilikom prelaska na LED. Bilo da se radi o žaruljama s klasičnim grlom E14, il E27, o GU10 modelima, ili pak neonskim cijevima – odgovarajuću LED zamjenu ćete bez sumnje pronaći, samo se trebate raspitati koji od modela vam je zaista potreban.

Ove podatke možete pronaći među tehničkim specifikacijama proizvoda, ili kod direktno kod distributera LED rasvjete kod kojeg ih namjeravate kupiti. Ne zaboravite i da kod LED modela više ne baratamo wattima, već lumenima i luxima, pa ako ste u potrazi za idealnom zamjenom, vrijedi se detaljnije raspitati o LED modelima koji će korištenje vaše kupaonice učiniti ugodnijim i praktičnim.

Ako niste sigurni koje rasvjetno tijelo odabrati za vašu kupaonicu, naš prodajni tim rado će vam pomoći! Ako želite saznati više o LED tehnologijama, njihovoj prednosti i preporukama za osvjetljenje prostorija vašeg doma ili poslovnog prostora, preporučamo naš KupiLED blog (kliknite ovdje).


Video u nastavku vam može dati nekoliko ideja za LED rasvjetu u vašoj kupaonici:



Imate pitanja o LED rasvjeti?


Kontaktirajte nas putem e-mail adrese prodaja@kupiled.eu ili broja telefona +385 21 481 200, ili jednostavno navratite u naš prodajni salon LED rasvjete u Splitu. Upute za dolazak u naš salon rasvjete pronađite klikom ovdje.

Izvor članka: beleuchtungdirekt.at

KupiLed.eu dućan


Trg hrvatske bratske zajednice 3
21 000 Split, Hrvatska
Tel.: +385 21 481 200
FAX: +385 21 481 201

E-mail: prodaja@kupiled.eu
Web: kupiled.eu

Radno vrijeme: svakim radnim danom 8-16, Sri. od 8-19h

Besplatna dostava za narudžbe preko 65€ (2-3 radna dana)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Kupiled.eu web shop - LED rasvjeta
Odaberite podatke za usporedbu.
  • Fotografija
  • Šifra
  • Ocjena
  • Cijena
  • Zalihe
  • Raspoloživost
  • U košaricu
  • Kratki opis
  • Detaljni opis
  • Težina
  • Dimenzije
  • Dodatne informacije
Click outside to hide the comparison bar
Usporedite